Wat u moet weten als u griepvaccineert

Griepvaccins, ook wel griepinjecties of griepprikken genoemd, zijn vaccins die beschermen tegen infectie door griepvirussen. Het immuunsysteem van jonge kinderen kan zich nog niet goed voorbereiden op de gevolgen van een grieppandemie, dus deze injecties zijn van cruciaal belang om hen te beschermen tegen complicaties. Griepvaccins worden in drie doses toegediend, meestal met een week tussenpoos. Griepvaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen, ook voor ouderen, zwangere vrouwen en kinderen van 6 jaar en jonger.

griepvaccinatie

Voor het griepvaccinatieseizoen 2017 zijn er drie verschillende Fluvaxx-opties beschikbaar. Elke optie is zo ontworpen dat elke zorgverlener deze gemakkelijk kan toedienen, met als bijkomend voordeel een grotere nauwkeurigheid en minder gemiste injecties. Voor patiënten die twee doses Fluvaxx moeten krijgen, is er een goed overeenkomend programma dat u helpt om de dubbele hoeveelheid griepbescherming te krijgen die u nodig hebt. De Fluvaxx-griepprikopties zijn ontworpen om u tegen twee verschillende soorten griep te beschermen: A/P globular en A/PR-3.

Mensen laten zich vaccineren omdat ze willen voorkomen dat ze de griep onder anderen verspreiden, en ze willen zich beter voelen omdat ze weten dat ze beschermd zijn. Door griepvaccinatie is het aantal sterfgevallen als gevolg van griep elk jaar gedaald. Er zijn echter altijd voorzorgsmaatregelen om uzelf en uw gezin te beschermen. Door u te laten vaccineren en uw griepvaccinatiekaart te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat u gezond bent en volledig beschermd tegen de griep.