Gevaren voor griepseizoen

griepseizoen

Het griepseizoen vindt elk jaar plaats tussen half februari en begin maart, en bereikt meestal zijn hoogtepunt rond april of mei. Er is echter geen manier om er zeker van te zijn dat u veilig bent voor dit griepseizoen, hoewel er wel manieren zijn om de verspreiding van dit schadelijke virus naar anderen te voorkomen. Hoewel het griepseizoen meestal in de wintermaanden zijn hoogtepunt bereikt, kan de griep zich het hele kalenderjaar door snel verspreiden. Hieronder vindt u een lijst met enkele griepgevaren waarvan u zich bewust moet zijn:

Er worden elk jaar veel kinderen in het ziekenhuis opgenomen als gevolg van dit soort griepvirussen. Omdat dit soort ziektes snel opkomen en veel verschillende symptomen hebben, is het erg moeilijk om thuis een diagnose te stellen. De symptomen kunnen zijn: rode ogen, koorts, rillingen, gezwollen klieren in de hals, of andere griepachtige verschijnselen. Omdat dit soort symptomen lijken op die van ernstigere ziekten, moeten kinderen goed in de gaten worden gehouden voor tekenen van complicaties. Als ze complicaties krijgen, moeten ze zo snel mogelijk naar de dokter.

Een voorbeeld van een griepvirus dat zich wijd kan verspreiden, is de gewone verkoudheid. Hoewel er op dit moment geen griepseizoen heerst, kan een verkoudheid via mensenmassas aan anderen worden doorgegeven. Een verkoudheid kan ook van de ene op de andere persoon worden overgedragen door de lucht in te ademen. Als je vatbaar bent voor verkoudheid, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om verspreiding naar anderen te voorkomen.