Bescherm uzelf tegen griepseizoen met de juiste griepvaccinatie

Griepvaccinatie is een essentieel onderdeel van het griepseizoen. Wanneer het griepseizoen voor het eerst aanbreekt, is het meestal een hoogtepunt om gevaccineerd te worden. Griepseizoenen duren meestal tussen de twee en acht weken. Het is het beste om u vroeg te laten vaccineren als u van plan bent met de griep in contact te komen. Hieronder vindt u meer informatie over griepvaccins en hoe ze worden toegediend.

griepvaccinatie

Griepvaccinatie heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van het seizoensgebonden schema van griepprikken. Griepseizoenen duren over het algemeen twee tot acht weken, wat betekent dat u moet worden ingeënt wanneer het griepseizoen voor het eerst begint. In tegenstelling tot het schema van de griepprik wordt griepvaccinatie ook aanbevolen voor iedereen - ook voor degenen die niet zijn blootgesteld aan griep en geen griepverschijnselen hebben - vanaf twee weken tot twee maanden voordat u waarschijnlijk griep zult krijgen. Tot slot is griepvaccinatie zeer effectief: het voorkomt dat het virus ooit in uw lichaam opduikt.

Helaas is er een zeer gevaarlijke bijwerking van griepvaccinatie. Deze bijwerking staat bekend als ziektegevoeligheid en treedt op wanneer iemand wordt besmet met de griepstam die onlangs is geïntroduceerd. Dit type stam is bijzonder dodelijk en heeft dit jaar al aan veel mensen het leven gekost. Zoals u zich kunt voorstellen, lopen mensen die zijn ingeënt, het risico ernstige problemen te krijgen als gevolg van hun infecties. De griepvaccinatie is het gevaar niet waard als het kan worden vermeden door gewoon voorzorgsmaatregelen te nemen wanneer u in contact komt met het virus.